Andrei Meiroșu, Ambasador Ora de Net | „Vreau să schimb mentalitatea viitoarelor generații.”

Suntem preocupați, în permanență, de a ne dezvolta echipa de 👉🏻 Ambasadori Ora de Net. O spunem cu mândrie – suntem înconjurați de adolescenți încrezători și doritori să facă o schimbare în viețile celor mai mici dintre ei.

Astfel, am pornit cu dreptul în toată această călătorie și ne propunem să vă prezentăm 🥁 cei mai implicați voluntari care fac lucrurile să se întâmple, alături de care îi învățăm pe copii să folosească internetul într-un mod cât mai util, creativ și sigur.

Am discutat cu Andrei Meiroșu, Voluntarul anului 2023 al Organizației Salvați Copiii despre modul în care experiența voluntariatului și-a pus amprenta asupra propriei dezvoltări și cât de mult a contat sprijinul pe care l-a primit, dar și fiecare interacțiune pe care a avut-o cu fiecare copil în parte în proiectul Ora de Net. În discuțiile pe care le avem cu Andrei, ne bucurăm să îi simțim ✌🏻 entuziasmul ca urmare a deciziei de a face voluntariat și ambiția, dar și empatia cu care abordează toate situațiile.

De ce ai ales să faci voluntariat în Organizația Salvați Copiii? Care a fost factorul determinant?

Pentru mine, contează foarte mult dorința de a pune umărul la 🙌🏻 schimbarea mentalității viitoarelor generații. Astfel, am ocazia să le vorbesc copiilor, prin intermediul sesiunilor informative unde abordăm siguranța în mediul online, despre teme atât (dar atât!) de prezente și importante în spațiul lor social.

Ai perceput drept ca pe o schimbare experiența de voluntariat în această organizație?

Categoric! Prin experiența de voluntar am reușit să mă descopăr, să realizez cine sunt și ce calități am, înspre ce aș putea să mă orientez mai mult sau mai puțin. Acum, îmi doresc să mă implic și mai mult, astfel încât să fiu un 🎯 exemplu și pentru ceilalți tineri care își doresc să facă voluntariat în cadrul Salvați Copiii.

Ce reprezintă pentru tine implicarea în proiectul Ora de Net și ce aduce nou în dezvoltarea ta personală și/sau profesională?

Programul Ora de Net reprezintă o mare oportunitate de a dezbate cu adolescenții subiectele lor preferate, precum fenomenul rețelelor de socializare și a discuta despre 🚀 impactul pe care îl au asupra vieții noastre de zi cu zi. Este o șansă extraordinară de a-mi dezvolta calitățile de comunicare și a susține discursuri pe diferite teme relevante pentru societatea noastră.

Ce mesaj lași, mai departe, în spațiul virtual, pentru cei care sunt interesați să acceseze acest tip de experiență?

Îndemn fiecare tânăr care își dorește să se implice să încerce experiența de voluntar în cadrul Salvați Copiii. Este un mediu extraordinar unde aveți ocazia să descoperiți cine sunteți cu adevărat și, totodată, să reușiți să contribuiți la schimbarea în bine! Doar împreuna vom putea clădi o societate sănătoasă și un mediu online sigur pentru copiii din România.

___________

Dacă ți-ar plăcea să devii 😎 Ambasador Ora de Net, citește aici mai multe și hai într-o experiență cu totul definitorie pentru tine. Nu încercăm să te convingem, ci te invităm să vezi exact cum merg lucrurile. Să ne auzim cu bine!