Fii voluntar!

Alătură-te Comunității de Voluntari Ora de Net
… şi faci parte din grupul celor care se unesc pentru a pune bazele unei comunicări deschise și autentice cu copiii și tinerii despre experiența lor online.

Dacă îți dorești să ai parte de o experiență valoroasă atât din punct de vedere personal, cât și profesional, te așteptăm în echipa Ambasadorilor Ora de Net!

Există numeroase oportunități la care poți să participi, în funcție de zona ta de interes, dar și de curiozitatea de a descoperi abilități noi sau a le antrena pe cele deja existente.

În cadrul proiectului nostru, ne axăm pe modalitatea în care putem construi conceptul de siguranță în mediul online pentru copii. Teme precum hărţuirea şi reputaţia online, dependenţa, sextingul, sextorsion, date cu caracter personal, conţinutul ilegal şi dăunător sunt doar câteva dintre temele pe care le abordăm prin activităţile tematice cu caracter practic pe care le lansăm. Astfel, ne asigurăm că punem accentul pe alternative sănătoase de direcţionare a timpului petrecut online în beneficiul dezvoltării lor.

Aceste teme le putem aborda în mod diferit, în funcție de circumstanțe:

  • Susții sesiuni informative în cadrul ciclului primar, gimnazial și liceal în unitățile de învățământ partenere
  • Realizezi resurse video educaționale în cazul în care ai competențe în zona actoriei
  • Participi la focus-groupuri/studii în vederea implementării ideilor tale în cadrul proiectului
  • Reprezinți Ambasadorii Ora de Net în proiecte naționale și internaționale
  • Dezvolți activități recreative pentru copii în contexte non-formale
  • Vii în școli de vară/tabere/forumuri având ca subiect central zona digitală
  • Ești prezent la conferințe axate pe tehnologie
  • Moderezi podcasturi cu specialiști în domeniu

Participarea ta în activitățile noastre începe cu o discuție de cunoaștere și înțelegere a eventualelor zone de interes, în cadrul unui interviu. După acesta, în cazul în care stabilim să continuăm colaborarea, va trebui să fii prezent și să finalizezi cu succes trainingul de pregătire (online sau fizic), la sediul nostru. După organizarea acestuia, vei putea să participi în cadrul diferitelor experiențe propuse.

Totodată, este important să știi că implicarea ta ca voluntar este valoroasă pentru noi. În cazul în care îți sunt necesare, oferim adeverințe sau certificate de voluntariat, inclusiv scrisori de recomandare.