Drepturile copiilor si adolescentilor in mediul online!

Echipa Ora de Net invită cadrele didactice si elevii să se alăture noii inițiative educaționale lansate in cadrul proiectului de siguranta pe internet: Drepturile copiilor și adolescenților în mediul online.

Scopul acesteia este de a ajuta tinerii de gimnaziu și liceu să își cunoască drepturile din mediul online, pentru a știi cum să reacționeze când acestea le sunt încălcate, precum și la cine să apeleze pentru a primi ajutor.

Pachetul de resurse pregătit pentru această activitate include un ghid privind modalitatea de desfășurare a activităților, planuri de lecție și prezentări care să ajute profesorii în abordarea acestei teme in clasa, alături de elevi.

Totodată, încurajăm elevii să se înscrie și în concursul lansat de noi cu ocazia acestei inițiative și să creeze un material multimedia (prezentare, clip video, fotografii) prin care să promoveze unul dintre drepturile lor din mediul online. Participarea este individuală, însă un profesor poate înscrie oricâți copii dorește. Ei pot fi din aceeași clasa sau din clase diferite. Cele mai bune 5 proiecte de la fiecare categorie (gimnaziu și liceu) vor fi recompensate cu premii constând în echipamente IT și adeverințe care atestă participarea la concurs.