Evenimentele „Copilăria în era digitală”

Echipa Ora de Net și Huawei lansează seria de evenimente „Copilăria în era digitală” cu scopul de a veni în întâmpinarea nevoilor actuale ale părinților și de a-i sprijini pe aceștia cu informații și resurse astfel încât să poată gestiona corect utilizarea dispozitivelor digitale în familie.

Internetul a început să facă din ce în ce mai mult parte din viața copiilor noștri, iar evenimentele ultimelor luni au accelerat ritmul în care am devenit cu toții mai legați de noile tehnologii pentru a lucra, învăța și chiar interacționa cu ceilalți. În acest context, este esențial să explorăm beneficiile și oportunitățile pe care acest mediu le oferă copiilor, precum și metodele prin care îi putem proteja pe aceștia de riscuri.

Conferințele online „Copilăria în era digitală” vor reuni psihologi, bloggeri, experți și părinți ce vor aborda, în cadrul unor paneluri de discuții, subiecte precum utilizarea echilibrată a tehnologiei, protecția copiilor în mediul online, precum și folosirea creativă și utilă a Internetului. Prin vizionarea acestor conferințe, părinții au oportunitatea de a își face o imagine amplă asupra metodelor prin care pot să transforme tehnologia într-un aspect firesc al vieții lor de familie.

 

PROGRAM

Fenomenul Știrilor false – Joi, 30 iulie, ora 11:00

Invitați: Ileana Rotaru, Cristian China-Birta; Moderator: Teodora Stoica

Cyberbullying-ul – Marți, 4 august, ora 11:00

Invitați: Alex Zamfir, Andrei Chișcu; Moderator: Teodora Stoica

Timpul excesiv petrecut în fața ecranelor – Vineri, 7 august, ora 11:00

Invitați: Ioana Chicet-Macoveiciuc (Prințesa Urbană), Mihaela Dinu; Moderator: Teodora Stoica

Școala online – Marți, 18 august, ora 11:00

Invitați: Otilia Mantelers, Ioana Cosma; Moderator: Teodora Stoica

 

Puteți urmări înregistrarea evenimentelor pe canalul nostru de Youtube la adresa