Inițiativă educațională „FOMO și presiunea de a fi mereu online”

FOMO este un fenomen apărut odată cu rețelele sociale și determină mulți copii și tineri să încerce să fie permanent conectați la noutățile din viețile prietenilor virtuali, ignorând riscurile ce însoțesc aceste comparații constante. Soluții există și acestea merită discutate cu elevii, așadar invităm cadrele didactice să se alăture acestei noi inițiative educaționale „Ora de Net”.

„FOMO” (engl: Fear of Missing Out) este „Frica de a rămâne pe dinafară” sau „Teama de a rata noutățile online”. FOMO descrie anxietatea de a nu face parte din evenimente, conversații și experiențe pe care le trăiesc oamenii din cercul social apropiat, văzute zilnic pe rețele de socializare.

Această inițiativă educațională vizează în special elevii din gimnaziu și liceu. Scopul este de a ajuta tinerii să conștientizeze cauzele și consecințele timpului excesiv petrecut pe rețele sociale și să își îmbunătățească imaginea de sine și stare de bine online.

Echipa Ora de Net pune la dispoziția cadrelor didactice un Pachet de Resurse care conține:

  1. Recomandări organizatorice
  2. Ghid pentru cadre didactice de aprofundare a subiectului propus
  3. Set de 3 planuri de lecție corelate între ele, cu idei de exerciții și fișe de lucru
  4. Prezentare Powerpoint pe care o puteți personaliza pentru expunere în timpul activităților educaționale
  5. Fișa de lucru – Jurnalul
  6. Fișa de lucru – Proiect creativ în echipă
  7. Video (de 3 minute) pentru copii și adolescenți

Click pe butonul de mai jos pentru a descărca Pachetul de Resurse în computerul dvs. Ulterior, e necesar să dezarhivați pachetul cu un program dedicat (WinZip, 7-Zip sau altele).