Ora de Net lansează campania „Creștem o generație fără frică”

Organizația Salvați Copiii lansează în cadrul programului Ora de Net, inițiativa de conștientizare „Creștem o generație fără frică”, prin care dorește să ofere informare și susținere părinților privind pericolele pe care copiii le pot întâlni în mediul online. Inițiativa este susținută de Dana Rogoz, Ela Crăciun, Ioana Chicet-Macoveiciuc (Prințesa Urbană) și Cristian China-Birta.

Obiectivul campaniei este acela de a aduce în atenția părinților principalele riscuri din mediul online care îi vizează pe copii, de a le oferi sfaturi practice și resurse care să îi ghideze, dar și de a le arăta că nu trebuie să se descurce singuri. Chiar și cei mai conectați la mediul online dintre părinți au la rândul lor temeri și incertitudini, se găsesc uneori în situații pe care nu știu cum să le gestioneze și apelează la sfaturile specialiștilor.

Adresăm tuturor părinților invitația de a accesa platforma www.farafrica.ro/crestemfarafrica unde vor descoperi sfaturi utile, resurse, mesajele transmise de susținătorii campaniei, precum și modalitățile prin care pot contacta psihologii și specialiștii liniei de consiliere ctrl_AJUTOR.

Lansarea campaniei a fost marcată printr-un eveniment online organizat în data de 11 noiembrie care i-a avut ca invitați pe susținătorii campaniei, Dana Rogoz, Ela Crăciun, Ioana Chicet-Macoveiciuc (Prințesa Urbană) și Cristian China-Birta. Aceștia au discutat despre pericolele din mediul online la care sunt expuși copiii în această perioadă și au oferit exemple despre cum gestionează fiecare, în familie, utilizarea dispozitivelor digitale – înregistrarea poate fi urmărită la https://www.facebook.com/watch/live/?v=368750624368878&ref=watch_permalink

Campania „Creștem o generație fără frică” vine ca o continuare firească a campaniei „O lume fără frică”, demers susținut de Alina Eremia, Irina Rimes, Mimi, Deliric și Alex Dărăgiu, ce a avut ca scop susținerea copiilor care au experimentat situații de cyberbullying.