Curs online de formare „Profesor real într-o școală virtuală”

Programul Ora de Net dorește să contribuie activ la formarea cadrelor didactice, pentru ca aceștia să poată deveni facilitatori competenți digital, conștienți de influența noilor tehnologii în viața copiilor.

Cursul online de formare „Profesor real într-o școală virtuală” oferă cadrelor didactice, educatorilor, formatorilor și tuturor celor care desfășoară activități socio-educative cu copiii și adolescenții oportunitatea de a-și îmbogăți cunoștințele și a-și dezvolta competențele și abilitățile pentru a putea să îi sprijine pe copii să folosească dispozitivele digitale într-un mod inteligent și echilibrat.

Cursul online „Profesor real într-o școală virtuală”, ce a fost dezvoltat în colaborare cu Huawei România, se va derula exclusiv în mediul online, pe o platformă dedicată, oferind participanților posibilitatea de a-l parcurge în ritmul propriu. Acesta cumulează un număr de 15 ore de pregătire teoretică și 25 de ore de activități practice și este structurat în patru module:

  • Modulul I – Nevoile nativilor digitali și drepturile copiilor în mediul online
  • Modulul II – Provocări în folosirea Internetului
  • Modulul III – Oportunități în folosirea Internetului
  • Modulul IV – Parteneriatul școală-familie-comunitate.

Participarea la cursul online este deschisă tuturor cadrelor didactice din învățământul preuniversitar și nu presupune nici un cost. Pentru mai multe informații referitoare la conținutul cursului, puteți accesa pagina: https://oradenet.ro/profesor-digital.