ASKfm

ASKfm este o rețea de socializare creată cu scopul de a permite utilizatorilor să posteze întrebări pe profilele altora și să dea răspunsuri pe propriile profile. Websitul a fost creat în Letonia, dar, în scurt timp, a crescut în popularitate în multe alte țări și, în prezent, înregistrează un număr de 150 de milioane de utilizatori.

Pe ASKfm utilizatorilor le este permis să posteze întrebări în mod anonim, motiv pentru care există șanse mai mari ca cineva să fie hărțuit sau să primească întrebări ofensatoare. Cu toate acestea, se stipulează în mod clar că postarea anonimă a unei întrebări înseamnă că numele îți este ascuns de alți utilizatori, dar informațiile de identificare sunt păstrate și pot fi trimise către autorități dacă este cazul. În fond, niciodată nu poţi rămâne total anonim pe Internet deşi pare că asta ar fi o opţiune.

Securitate și Confidențialitate ASKfm

Ceea ce este esential de reținut în legătură cu această reţea de socializare este faptul că tot conținutul postat este public și poate fi văzut de către oricine care vizitează websitul, chiar și fără ca ei să fie utilizatori înregistraţi pe acesta.

Profilul poate fi setat, însă, astfel încât utilizatorii să fie împiedicați să pună întrebări în mod anonim. Este indicat să îţi activezi această opțiune, în acest fel fiind mai puțin probabil să fii hărțuiți sau să îţi fie adresate întrebări deranjante. Pentru a face acest lucru accesați opțiunea Settings din colţul din dreapta sus a paginii și debifați opțiunea Allow anonymous questions. Vrei să vorbeşti cu persoane care îşi asumă ceea ce întreabă sau care se feresc în spatele unei postări anonime?

Raportare ASKfm

În ciuda știrilor care au apărut în presa internațională, care spuneau că raportarea nu este posibilă pe ASKfm, această opțiune există și poate fi accesată de către oricine, fie că este utilizator sau nu. Atunci când accesați profilul cuiva, pe imaginea de fundal, în partea stângă veți găsi butonul de raportare. Mergi cu mouse-ul deasupra unei postări, va apărea în colţul din dreapta sus un steag care permite raportarea.