Ce se întâmplă după ce apeşi butonul de Raportare Facebook?

După cum probabil știți, pentru orice conținut de pe Facebook, fie el comentariu, pagină, poză sau persoană, există un buton de Raportare prin care oricine îi poate avertiza pe cei de la Facebook că acel conținut sau profil este unul nepotrivit și ar trebui șters.

Facebook are echipe în întreaga lume care lucrează 24 de ore pe zi, șapte zile pe săptămână pentru a soluționa rapoartele primite. Având utilizatori în toată lumea, Facebook primește aceaste rapoarte în peste 24 de limbi. Pentru a fi eficiente, persoanele care se ocupă de rapoarte sunt împărțite în patru echipe în funcție de tipul raportului. Astfel există o Echipă pentru Siguranță, una pentru Hărțuiri și mesaje care instigă la ură, una pentru Acces și o ultimă echipă care se ocupă de Conținutul Nepotrivit.

Dacă una dintre aceste echipe decide că un anumit conținut contravine sau încalcă termenii impuși de rețeaua de socializare, acesta este șters și persoana care l-a postat este avertizată. În caz de necesitate acestui utilizator îi pot fi interzise anumite opțiuni sau aplicații, i se poate dezactiva contul și poate fi chiar raportat către autorități. Există și echipe care se ocupă de reactivarea conturilor în cazul în care s-a petrecut o greșeală.

Conținutul care violează Standardele Comunității Facebook ește sters. Există și situatii în care anumite conținuturi nu contravin acestor termeni, deși utilizatorul ar dori ca ele să fie șterse. În trecut, persoanele care raportau astfel de conținuturi nu primeau un răspuns, dar începând de anul trecut Facebook a creat un sistem prin care persoanele pot comunica pentru a găsi o modalitate de a rezolva problema înainte de a raporta sau a bloca un prieten.

În anumite situații, utilizatorii pot pierde accesul la conturile lor – uitându-și parola, pierzând accesul la email sau având contul compromis. Pentru a-i ajuta pe aceștia, Facebook a creat anumiți pași simpli pentru ca ei să-și recupereze contul. Urmând acești pași, utilizatorul își dovedește identitatea și poate recupera contul fără a fi necesară comunicarea directă cu un reprezentant Facebook.

Siguranța și securitatea sunt foarte importante pe rețelele de socializare. Te încurajăm să fii vigilent și să raportezi orice fel de conținut care pare nepotrivit. Astfel poți contribui și tu la un Internet mai sigur. Vrei să fii ambassador Ora de net şi să ne trimiţi când întâlneşti conţinuturi dăunătoare sau ilegale?