De ce învăţ?

Motivația este acel ceva care ne împinge să facem lucruri, să ne trezim dimineața din pat, să lucrăm către a atinge un obiectiv și să ducem la bun sfârșit un proiect, dar să fii motivat constant nu e tocmai ușor. Te invităm să analizezi motivele evidente și cele mai puțin evidente pentru care înveți. Împarte aceste motivații pe termen scurt, mediu și lung.

A învăţa pentru toate materiile de la şcoală poate fi uneori copleşitor. Ia în considerare următoarele propuneri, pentru noi au funcţionat.

  • Amintește-ți mereu care este motivația ta. De multe ori atunci când uităm sau nu înțelegem de ce facem ceea ce facem, ajungem să nu mai dăm randament. Motivațiile se pot schimba în timp.
  • Scopul este să înțelegi ceea ce ai de învățat. Atunci când înțelegem conținutul materialului este mult mai ușor să se producă învățarea.
  • Împreună e mai ușor. Roagă-i pe profesorii și părinții tăi să te ajute atunci când simți că nu înțelegi, ești depășit sau nu mai ești deloc motivat să înveți înainte ca această demotivare să îți afecteze performanța școlară.