De ce să merg la școală?

Simți uneori că școala e o corvoadă inutilă, că înveți lucruri neinteresante și că te duci de dragul alor tăi? Chiar dacă pare acum că școala nu te pregătește cu nimic pentru viață, de fapt chiar acesta este rolul ei. Poate că nu consideri util să știi integrale, câte tipuri de soluri există sau ce bătălii a dus Ştefan cel Mare, dar școala te învață să fii responsabil, să te ții de un program, să lucrezi din greu la ceva și să aplici abilitățile pe care le dobândești.

Modul în care alegi să îţi petreci anii de şcoală e o alegere foarte important pentru viitorul tău. Vrei să îţi foloseşti inteligenţa, creativitatea şi capacitatea de rezolvare a situaţiilor noi într-un fel în care să fugi de responsabilităţile pentru şcoală? Sau vrei să profiţi de aceşti ani în care ai putea să te specializezi la materiile care chiar îţi plac, să înveţi de la profesorii care te inspiră, să faci orele sau temele şi mai atractive folosind resurse educaţionale de pe Internet?

La vârsta aceasta, informaţiile şi capacitatea ta de dezvoltare depind de modul în care alegi să îţi investeşti timpul şi energia. Poţi să priveşti anii de şcoală ca o pregătire pentru facultate, pentru o viitoare profesie sau un job. Și la serviciu va trebui să mergi în fiecare zi, să lucrezi și să fii întotdeauna pregătit.

În plus, fii sincer, școala este și distractivă uneori – gândește-te la toate momentele pe care le petreci cu colegii, la prieteniile pe care le legi și la lucrurile faine sau interesante pe care le înveți. Cel mai probabil, există şi cel puţin un profesor care te inspiră prin felul în care gândeşte sau prin atitudinea lui şi de la care îţi place să înveţi.