Twitter

Twitter este o platformă socială de microblogging care dă utilizatorilor săi posibilitatea să trimită și să primească postări, denumite și tweets, care pot conține până la 140 de caractere. Platforma are atașată ei și aplicația Twitter Vine care permite includerea de clipuri video de 6 secunde în postări. Twitter înregistrează în prezent 332 de milioane de utilizatori activi.

Securitate Twitter

Este foarte important de reținut că Twitter este public în mod implicit și postările pot fi găsite prin căutare dacă ele nu sunt protejate de către utilizator. Acest lucru înseamnă că orice persoană care caută informații pe Twitter poate găsi și vedea postările.

Prin natura sa, Twitterul implică faptul că mulți utilizatori doresc să-și împărtășească gândurile, ideile și opiniile întregii lumi. Dacă, totuși, dorești să controlezi cine vede ce postezi, trebuie să îți protejezi Tweet-urile urmând pașii:

  • Accesează profilul tău
  • Dă click pe iconița de setări
  • Alege opțiunea settings
  • Bifează opțiunea „Protect my tweets”
  • Salvează schimbările

Este foarte important, de asemenea, de reținut că alți utilizatori pot reposta Tweeturi protejate. De aceea, încurajăm precauție atunci când adăugați pe cineva în lista de followers şi atunci când postaţi ceva.